First Cow

Details
Date:

november 1

Time:

20:00 - 22:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-first-cow-410563124357
Organizer

Filmhuis Parklaan

Website: https://www.eventbrite.nl/o/filmhuis-parklaan-30265656890
Venue

Filmhuis Parklaan

Parklaan 7, 3972 JX Driebergen-Rijsenburg

Driebergen-Rijsenburg, UT, NL, 3972 JX

.

Kelly Reichardt 2019

“Het klassieke beeld van de Europese kolonisten die aan de oostkust van Amerika voet aan wal zetten is maar één deel van het verhaal over Amerika. Toch is dat dominant geworden. Maar er is ook een verhaal van immigratie vanuit Azië, vanuit het noorden, vanuit het zuiden. En een verhaal van de oorspronkelijke bewoners die hier al tienduizenden jaren aan beschavingen hadden opgebouwd. Dat is het verhaal dat Jon Raymond in zijn boek The Half Life (2004) heeft opgeschreven en daarom wilde ik het verfilmen.” Aldus Kelly Reichardt die de regisseur is.

In negorij Fort Tillicum in Oregon arriveert in 1821 de eerste koe op een vlot; de ‘Chief Factor’ (Toby Jones) die er de lakens uitdeelt wenst als een ‘proper English gentleman’ een wolkje melk in zijn thee. Vooruitgang dus. Zijn raffinement oogt prematuur in deze ruwe, ongevormde wereld waar westerlingen en indianen, Russen en Chinezen op elkaar botsen in de lucratieve jacht op pelzen. Deze ‘frontier’ is nog geen Amerika, niet de homogene cultuur van de traditionele western. De geschiedenis moet hier nog beginnen, mijmert held King-Lu (Orion Lee), die als zeeman de wereld zag.

Tegelijk met die eerste koe spoelt Otis ‘Cookie’ Figowitz (John Magaro) aan, een zachtaardige, stille en zorgzame wees uit Maryland die kookte voor een groep pelsjagers tot zij hem dumpten. Bij het plukken van cantharellen in het bos zagen we hem eerder de naakte en hongerige Chinees King-Lu redden van een bende Russen.

Nu is het King-Lu’s beurt om de Cookie onderdak te bieden. Samen zijn ze tot veel meer in staat dan al die wantrouwige loners die rond de handelspost hangen en durven ze te dromen van succes. King-Lu heeft de visioenen: handel in beverolie op China, een hotel in San Francisco. Maar hoe kom je aan een startkapitaal?

Elk groot fortuin begint met een geslaagde misdaad, met „rule breakers and risk takers”: dat is een niet altijd uitgesproken gedachte achter de Amerikaanse droom. Hoe zit dat in dit verhaal?

ImdB 7,1 – 2h2min.

klik hier voor de trailer

Beste Filmfan,

Hartelijk welkom, fijn dat u naar de film komt. In verband met Corona/COVID 19 hebben we een aantal maatregelen genomen om er voor iedereen een prettige en veilige voorstelling van te maken.

Voordat u naar de film komt, beantwoord dan de volgende vragen:

  • Heeft u nu Corona/COVID 19?
  • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38 graden Celsius)?
  • Bent u in thuisisolatie of quarantaine?

Heeft u een van de vragen met ja beantwoord op de dag van de voorstelling? Dan mag u niet naar het Filmhuis komen.

Op de avond van de voorstelling gaat het ook anders dan anders:

  • Neemt u uw e- ticket mee?
  • De deuren gaan om 19.30 open, wilt u tot die tijd buiten wachten?
  • Wilt u bij binnenkomst uw handen minimaal 30 seconden ontsmetten? Er zijn ontsmettingsmiddelen voorhanden.
  • Na afloop kunt u napraten, klinken en een glaasje drinken.

Helpt u mee om de grenzen van een ieder te respecteren? Hartelijk dank!