Good Luck to You, Leo Grande (2022)

Details
Date:

december 12

Time:

20:00 - 22:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-good-luck-to-you-leo-grande-2022-534396392997
Organizer

Filmhuis Parklaan

Website: https://www.eventbrite.nl/o/filmhuis-parklaan-30265656890
Venue

Filmhuis Parklaan

Parklaan 7, 3972 JX Driebergen-Rijsenburg

Driebergen-Rijsenburg, UT, NL, 3972 JX

.

Sophie Hyde

Verfrissende komedie over een weduwe op zoek naar een orgasme.

Ze heeft een lijstje gemaakt: orale seks bij hem, orale seks bij haar, standje 69, zij bovenop, op z’n hondjes. Hoe haalbaar dit allemaal is in de door haar geboekte tijd, weet ze niet. „Ik heb geen referentiekader.”

De gepensioneerde Nancy Stokes (Emma Thompson) wil na de dood van haar echtgenoot eindelijk goede seks hebben. Misschien zelfs een orgasme. Dus maakt ze een afspraak met sekswerker Leo Grande (Daryl McCormack).

Good Luck to You, Leo Grande toont hoe simpel het kan zijn om een onderhoudende en verfrissende film te maken. Twee mensen in een doorsnee hotelkamer met dialogen die oprecht en grappig voelen, maar het ongemak niet schuwen. Want de grootste hindernis van Nancy blijkt niet het vinden en boeken van een aantrekkelijke jongeman maar over haar eigen vooroordelen en ingesleten patronen heenstappen. Het beeld dat zij heeft van zichzelf en van sekswerkers, is hardnekkig.

De dialogen zijn spitsvondig en geestig en toch natuurlijk. Nancy’s aarzelingen worden niet zomaar overwonnen. Je ziet hoe Leo haar twijfels wegneemt met een kwinkslag of zachte blik, waarna ze toch weer opduiken.

De film speelt met vooroordelen. Soms met gespot, dan weer met een kern van waarheid. Alles ligt in de nuance.

Thompson en McCormack lijken perfect gecast. Zij is volstrekt overtuigend als tuttige schoollerares die haar eigen lichaam en leven nooit heeft durven omarmen.

Hij straalt een hypnotiserend soort sensuele rust uit die suggereert dat hij dit werk al jaren doet en oprecht geniet van zijn baan. Je gelooft dat een vrouw als Nancy haar pantser bij hem durft te laten zakken, het resulteert onder meer in een even liefelijke als aandoenlijke dansscène.

Met: Emma Thompson, Daryl McCormack.

Klik hier voor de trailer

IMDb 7,2/10 Lengte: 97 min