Meskina (2021)

Details
Date:

november 17

Time:

20:00 - 22:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-meskina-2021-692299274767
Organizer

Filmhuis Parklaan

Website: https://www.eventbrite.nl/o/filmhuis-parklaan-30265656890
Venue

Filmhuis Parklaan

Parklaan 7, 3972 JX Driebergen-Rijsenburg

Driebergen-Rijsenburg, UT, NL, 3972 JX

.

Daria Bukvic

‘Meskina’ is een Arabische term, die zoveel betekent als ‘een zielig geval’. Dertiger Leyla (Maryam Hassouni) moet alle zeilen bijzetten om niet in die categorie terecht te komen, als haar huwelijk na vier jaar is gestrand. Haar man is een succesvolle muzikant, die in de roddelbladen is opgedoken met een nieuwe vlam. Haar vrijgevochten zus Amira (Soundos El Ahmadi) heeft zelf een uitgeblust huwelijk met Klaas. Ze vindt dat Leyla haar nieuwe vrijheid zoveel mogelijk moet uitleven; haar moeder gaat ondertussen voor haar op zoek naar een betrouwbare, traditionele Marokkaanse man als potentiële echtgenoot.

De succesvolle toneelregisseur Daria Bukvic maakt met haar filmdebuut Meskina een opmerkelijk soepele overstap van het theater naar de bioscoop. De film introduceert de term ‘BMN’er’: Bekende Marokkaanse Nederlander. In de film komt een hele stoet BMN’ers voorbij met naast Hassouni en El Ahmadi, ook rollen voor Nasrdin Dchar en Najib Amhali; stuk voor stuk grote talenten die precies mogen komen doen waar ze goed in zijn; een slim staaltje casting.

Meskina is een romantische komedie volgens het boekje, die bekende elementen van succesvolle films in het genre zonder enige gêne door elkaar husselt en hergebruikt. Als dat met flair en levendigheid gebeurt hoeft dat helemaal geen groot bezwaar te zijn. Met het permanent hoge tempo en alle aandacht voor de datingperikelen van Leyla mikt Meskina duidelijk op een breed en jong publiek. Maar de film is grappig genoeg om de grenzen van de doelgroep te overstijgen.

Klik hier voor de trailer

IMDb 5.6 – 1h38min.