Out stealing horses (2019)

Details
Date:

juni 4

Time:

20:00 - 22:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-out-stealing-horses-2019-860954727767
Organizer

Filmhuis Parklaan

Website: https://www.eventbrite.nl/o/filmhuis-parklaan-30265656890
Venue

Filmhuis Parklaan

Parklaan 7, 3972 JX Driebergen-Rijsenburg

Driebergen-Rijsenburg, UT, NL, 3972 JX

.

Hans Petter Moland

Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader die hij adoreerde.

Maar ook de zomer waar hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen.

Regisseur Hans Petter Moland maakte deze ambitieuze film van de bestseller van Per Petterson uit 2003. Gebeurtenissen kolken in een niet chronologische maalstroom van het verhaal. Als toeschouwer word je een archeoloog in Tronds geheugen. Tegelijkertijd is de film vol ongetemde en ledige natuur: boomstammen die op een rivier heen en weer stuiteren, galopperende paarden, onbarmhartige winters. Beelden nemen de plaats in van woorden. Van verbale logica. En ze worden metaforen voor de karakters van Trond en Lars, die zich, misschien, ooit verzoenen. Met hun levens, het verleden, en elkaar. Om deze mannen te leren kennen hoef je alleen maar naar de landschappen om hen heen te kijken.

Zilveren Beer voor beste cinematografie (van Rasmus Videbæk) in Berlijn.

Met o.a. Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Danica Curcic en Pål Sverre Hagen

ImdB 6,5 2h9min.

Klik hier voor de trailer

Tekst gebaseerd op diverse bronnen