Pig (2021)

Details
Date:

april 19

Time:

20:00 - 22:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-pig-2021-858654567927
Organizer

Filmhuis Parklaan

Website: https://www.eventbrite.nl/o/filmhuis-parklaan-30265656890
Venue

Filmhuis Parklaan

Parklaan 7, 3972 JX Driebergen-Rijsenburg

Driebergen-Rijsenburg, UT, NL, 3972 JX

.

Michael Sarnoski

Nicolas Cage staat bekend als een excentriekeling

In ‘Pig’ speelt Cage Rob. Deze man leeft als een kluizenaar in een verlaten bos en zondert zich met zijn truffelvarkentje af van de maatschappij. Zijn enige contact met de buitenwereld is Amir (Alex Wolff). Deze snelle jongen komt wekelijks langs om truffels op te halen bij Rob. Van een band is geen sprake, want de zwijgzame Rob communiceert niet. Als op een gegeven moment het varkentje van Rob wordt ontvoerd, gaat de kluizenaar naar zijn huisdier op zoek. Hij sleept Amir tegen wil en dank met zich mee.

Cage is fenomenaal in deze film. Hij vervalt niet in maniertjes (zijn plotse en groteske woede-uitbarstingen zijn legendarisch en worden ook wel ‘Cage rage’ genoemd. In deze film voert hij dit trucje niet op) en zet een gelaagde rol op. Het is moeilijk om een andere acteur in deze rol te zien. De sprookjesachtige setting in combinatie met het spel van Cage – een man zoekt naar zijn biggetje in de grote stad – werkt wonderbaarlijk goed. De Amerikaan slaagt erin de vreemde situatie te laten werken. De grote kracht van ‘Pig’ is de onvoorspelbaarheid ervan. Je weet nooit welke kant de film opgaat.

Wat begint als een broeierige thriller verandert in een drama, om vervolgens richting een knokfilm te gaan. Als je denkt naar een heftige vechtscène te gaan kijken, volgt vanuit het niets een filosofische beslommering. En het werkt! Het acteerwerk, de soundtrack en sfeersetting zorgen ervoor dat je je nooit verveelt. Cage zet zich in één keer weer op de kaart als karakteracteur.

Acteurs: Nicolas Cage, Alex Wolff, Cassandra Violet, Julia Bray, Elijah Ungvary, Beth Harper, Brian Sutherland, David Shaughnessy, Gretchen Corbett, Sean Tarjyoto, Darius Pierce, Kevin Michael Moore, Tom Walton, Davis King, Nina Belforte, David Knell, Adam Arkin, Dana Millican, Dalene Young, October Moore

1h 32 min IMDB

Tekst gebaseerd op Cinemagazine

Klik hier voor de trailer